top of page

Ciao Bella

Ok. Så här är det.

Mustafa Moradi är en sextonårig kille från Lerum. Han är snäll, omtänksam och har bra betyg. Han längtar efter en tjej. Eller längtar och längtar: han dör om han inte blir av med oskulden snart.

Problemet är att alla tjejer bara vill bli kompis. Motvilligt förbereder han sig för ett plågsamt liv i celibat. Men så uppenbarar sig en genial idé: Han låtsas helt enkelt vara italienare. På Gothia Cup. En värld av möjligheter öppnar sig.

På andra sidan stan är Linnea på jakt efter en kille som kan ta henne med storm. Någon med stil, mod och brinnande passion. Inte det lättaste att hitta hemma i Sveriges absolut fulaste och tråkigaste förort. Speciellt inte efter att ha sett Turins piazzor, världsvana killar på vespa och vin serverad ur karaff. Och vem vet vad som skulle hänt om hon inte träffat världens mest romantiska italienare, "Massimo".

CIAO BELLA är en film om längtan efter den stora kärleken. Om den sinnessjuka berg-och dalbanan av magont, tårar och nackfjun som reser sig. I klassisk Hollywoodstil får vi följa två människors promenad rakt in i varandras armar. Och det bubblar och svider precis som i verkligheten.

Men tiden är begränsad. En vecka. Ibland måste man ta sitt livs viktigaste beslut när man är sexton.

CIAO BELLA är en film om en sån där kärlek man önskar att alla får känna någon gång i sitt liv.

Mani Maserrat-Agah långfilmsdebuterar med CIAO BELLA. Filmen bygger delvis på hans egna upplevelser som ensam oskuld i gänget. Jens Jonsson, som bland annat regisserat den hyllade God morgon alla barn, debuterar här som manusförfattare i långfilmssammanhang.

CIAO BELLA tävlade vid Berlin Filmfestival 2007 i klasserna Generation 14+ och First Feature Award och blev samma år utvald till festivalen i Karlovy Vary.

ENG

CIAO BELLA is a humorous feature about teenage love during the world's biggest football tournament, the Gothia Cup. Scriptwriter Jens Jonsson, director Mani Maserrat-Agah.

CIAO BELLA competed in Berlin Filmfestival 2007 in Generation 14+ and First Feature Award and was also selected for the Karlovy Vary International Filmfestival the same year.

bottom of page