top of page

Vuxen / Grown ups

Är meningen med livet att skaffa barn?                       Läker tiden verkligen alla sår?                                     Är självförverkligande ett nödvändigt måste?             …och blir man klokare med åren?

"En humoristisk dokumentär om ånger, drömmar och vardagslivet. Regissören Shahriyar Latifzadeh vänder sig till sina vänner och fyra levnadsglada seniorer i jakten på livets stora gåta." Så lyder SVT’s beskrivning av Vuxen, en timmeslång dokumentär om att hitta meningen i vardagen som sänds på SVT2 den 20:e mars kl 20:00. Här nedan kan ni se en trailer.

Regissören Shahriyar Latifzadeh är Bo Widerberg-stipendiat och har tidigare gjort långfilmen Kärlek 3000 och den hyllade dokumentären “Var é brudarna, Men framförallt var é kärleken?” Så här säger han om Vuxen:

“Jag växte upp med en farmor som var en bitter person med mycket självhat, och lovade tidigt mig själv att aldrig bli som henne. Men nu när jag har påbörjat mitt vuxenliv så märker jag att många ‘tänk om’ börjat ockupera mina tankar. Filosofen Søren Kierkegaard ord har etsat sig fast i huvudet:

‘Livet bara kan förstås baklänges, men det måste levas framlänges´. 

Det gav mig idén att hitta meningen i vardagen med hjälp av de som redan sitter med facit i hand.  Seniorerna, som med sina ovärderliga livserfarenheter haft tid att komma underfund med vad som är viktigast i livet och vilka misstag man bör undvika under livets gång. Tänk om man hade ett helt livs mognad, redan vid 30-årsåldern?”

 

VUXEN är ett varmt sammanförande mellan nutid och dåtid som med humor och glädje bjuder in tittarna till livets stora frågor.

Producenter för Vuxen är Roozbeh Behtaji (manus/regi Bastian) och Olle Wirenhed (Pojkarna, Ciao Bella, Bastian)

Vuxen är producerad av GötaFilm och Minali i samproduktion med Film i Väst, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Sveriges Television med stöd av Film Stockholm/Filmbasen samt Svenska Filminstitutet filmkonsulent Cecilia Lidin.

bottom of page