top of page

Jag är bög / I´m gay

Hur berättar man för sin familj? Kommer dom att bli hysteriska? Det är klart. Kommer dom att bli ledsna? Absolut. Kommer dom att bli förbannade? Jag är rädd för det.

Alex, en svensk man med grekiskt ursprung, har bestämt sig för att avslöja sin stora hemlighet, han är homosexuell. Han är tillsammans med Kristian som han älskar men det skulle bli en katastrof om han berättade det för sin familj. Det är åtminstone vad han själv tror när han sitter vid middagsbordet och våndas inför att berätta sanningen.

Följ med på en resa genom Alex inre, hans tankar om hur familjen kommer att reagera och hur de kommer att hantera hans avslöjande. Med humor, värme och allvar berättas historien om något som fortfarande idag är tabubelagt i många familjer.

JAG ÄR BÖG är skriven och regisserad av Nicolas Kolovos som tidigare bl a regisserat en rad kortfilmer samt TV-serien Starke Man.

JAG ÄR BÖG hade premiär på Göteborg International Filmfestival år 2008. Filmen har sedan dess deltagit i ett femtiotal festivaler runt om i världen och bl a vunnit "Silver Rabbit Award" för bästa film i "The mix Brazil section of the 19th Sao Paulo International Short Film Festival" (2008) och pris för Bästa film i kategorin "Greeks of the world" på International Short Film Festival i Drama i Grekland (2008). Filmen har dessutom prisats på flera internationella HBTQ-festivaler och visats på Museum of Fine Arts i Houston (2009).

För distribution av filmen maila till: info@gotafilm.se.

ENG

I AM GAY is the story about Alex - a Swedish man of Greek ancestry - who has decided to reveal his great secret: that he is gay. Telling his family would be disastrous. That, at least, is what he thinks as he sits by the dinner table, agonizing about whether to tell them the truth or not.

bottom of page