top of page

Det Mest Förbjudna

/ The most forbidden

Kristallen för "Årets kvinnliga skådespelerska i en tv-produktion" till Cilla Thorell för rollen som Kerstin Thorvall i Det mest förbjudna! Serien är också nominerad till Prix Europa 2016!

 

DET MEST FÖRBJUDNA - fritt efter Kerstin Thorvalls roman och liv. En TV-serie i tre delar som visades under påskhelgen 2016 i SVT. Smygpremiär på Göteborg Filmfestival i februari.

”Stygg dotter, otrogen hustru, dålig mor och motvillig farmor” är Kerstin Thorvalls egna ord i romanen Det mest förbjudna.

http://www.svtplay.se/klipp/7300909/smygtitt-se-trailer-for-det-mest-forbjudna

Serien spänner över en stor del av Kerstins liv, från 1959 och genom tiden då hennes skandalomsusade bok, Det mest förbjudna kom ut, och fram till att hon blir farmor. Den handlar om en yrkeskvinnas kamp mot konventioner och patriarkat. Men också om kampen mot psykisk sjukdom och konsekvenserna det får för hennes barn. Kerstin Thorvall är en kvinna som tar plats, och inte ber om ursäkt för det. En författare som är extra älskad för att hon aldrig förstod när hon borde hållit käft.

Manuset är skrivet av Åsa Lantz och för regin står Tova Magnusson.

Cilla Thorell är magnifik i rollen som Kerstin Thorvall. Det finns inte en död minut i ”Det mest förbjudna” skriver SvD som ger serien högsta betyg!

 

Läs hela recensionen här:

http://www.svd.se/nagot-forbjudet-att-se-fram-emot-i-pask

bottom of page