top of page

Solisterna / The Soloists

SOLISTERNA är en dramaserie i tre delar som på ett angeläget sätt skildrar samhället genom en familjs perspektiv. SOLISTERNA utspelar sig i nutid och är en mörk historia om en svensk familjs resa mot undergång. Dramat startar när familjens hus just brunnit ner och dottern hittas död i de förkolnade resterna. Mamman och pappan har räddats undan katastrofen, men när polisen startar sin utredning vägrar de berätta vad som har hänt.

I huvudrollerna ser vi Regina Lund som Charlotte Dahl och Thomas Hanzon som hennes make Malte. Den 10-åriga debutanten Märta Ferm spelar deras dotter Linn.


Regissör är Geir Hansteen Jörgensen som tidigare har gjort TV-serien Det Nya Landet som producerades av GötaFilm och visades i SVT våren 2000.

SOLISTERNA produceras av GötaFilm och SVT Väst i samproduktion med Film i Väst. Manus är skrivet av Åsa Lantz, som tidigare nått en stor läsekrets med romanerna Skrud och Splitta nota.

I teamet ingick fotografen Marek Wieser och klipparen Fredrik Morheden, vilken också Guldbaggebelönades för just Det Nya Landet. Scenograf är Anna Asp, som 1983 Oscarbelönades för sin scenografi till Ingmar Bergmans Fanny och Alexander och som därefter bl a arbetat med Bille August i flera internationella storfilmer.

bottom of page